2 z 7Zbiory cytrusów
Pomarańcze zbiera się ręcznie. Pracownicy uzbrojeni w specjalne nożyczki odcinają z drzewek owoce, wrzucają je do gumowych wiader zwanych "capaso", a później przesypują do skrzynek i ładują na ciężarówki.
Stąd odbywają podróż do fabryk.
Zbiory trafiają na taśmy, a pracownicy ręcznie odrzucają owoce, które nie nadają się do sprzedaży (z nich zostanie wyprodukowany sok i pulpa).
Odpadają:
- zgniłe owoce,
- uszkodzone,
- pęknięte,
- niedostatecznie dojrzałe.
Pracownicy dbają również o to, aby zwierzęta, takie jak żółwie czy owady (szarańcza), nie dostały się na taśmę.
To nie jest koniec drogi pomarańczy.
Zobacz także: Myślała, że to zmęczenie. Okrzyknięto ją "najbardziej chorą kobietą w USA"