Trwa ładowanie...

Jak powstają serki topione śmietankowe? (WIDEO)

Zobacz film: "Jak powstają serki topione śmietankowe?"

Serki topione są bardzo lubiane. Zazwyczaj są one produkowane z sera cheddar, ale też z goudy, emmentalera, czy massdamera. Proces produkcji możesz zobaczyć w materiale. Najpierw maszyny rozdrabniają bloki sera żółtego, a w tym samym czasie odważane jest masło. Następnie składniki trafiają do tzw. topiałki, maszyny, w której topnieją one w temperaturze 95 st. C. Obejrzyj wideo.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.