Jak spalić tłuszcz na brzuchu?
Szukasz sposobu, by pozbyć się uporczywie powracającej tkanki tłuszczowej na brzuchu? Nie działają ćwiczenia, diety, ani kosmetyki na bazie wyciągów naturalnych? Spróbuj wody owocowo-miętowej. Nie dość, że jest pyszna, to pomaga spalić tłuszcz.
Pozbycie się nadmiaru tkanki tłuszczowej
To bardzo proste. Jeśli chcesz pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej, przygotuj duży dzbanek, cytrusy, listki mięty i wodę.
Możesz użyć grejpfruta pokrojonego w ósemki lub plastry, cytrynę, mandarynki i pomarańcze. Ogórka pokrój w plastry i dodaj do cytrusów. Listki mięty delikatnie rozgnieć i dorzuć do reszty. Całość zalej wodą, dodaj kostki lodu i wstaw do lodówki. Pij co najmniej 8 łyżeczek trzy razy dziennie. Aby uzyskać maksymalny efekt, powtarzaj ten rytuał przez minimum dziesięć dni.
Działanie mikstury
Sekret tej mikstury tkwi we właściwościach cytrusów. Są one pełne witaminy C, która pomaga w przekształcaniu tkanki tłuszczowej w energię. Dzieje się tak, ponieważ pomarańcze i mandarynki zwiększają wrażliwość organizmu na działanie insuliny – stabilizuje się poziom cukru we krwi, a organizm jest pobudzany do szybszej przemiany materii i spalania tłuszczu.
Właściwości ogórka i mięty
W pozbyciu się nadmiaru tkanki tłuszczowej z brzucha pomoże także ogórek. Ma on właściwości moczopędne, dzięki którym szybciej pozbędziemy się z organizmu nadmiaru wody. Poza tym jest lekkostrawny i pobudza metabolizm. Z kolei listki mięty wspomagają trawienie, orzeźwiają i uspokajają żołądek.
Właściwości grejpfruta
By cytrusowo-miętowa mikstura zadziałała, warto zwrócić uwagę na to, jakich owoców użyjemy. Najlepiej sprawdzą się grejpfruty czerwone. Zawierają najwięcej witaminy C ze wszystkich odmian tego owocu, a właśnie ten składnik wspomaga proces spalania tłuszczu. Podczas zakupów wybierajmy cytrusy o ciemnej skórce i lekko spłaszczonym kształcie.
Wybierz dobre pomarańcze
Pomarańcze i mandarynki wspomagają działanie grejpfruta. Aby miały jak najwięcej wartości, powinny spełniać kilka warunków. Przede wszystkim przy zakupie mandarynek trzeba sprawdzić, czy nie są uszkodzone. Nawet małe zniszczenia mogą spowodować łatwiejsze gnicie owoców.
Natomiast pomarańcze powinny mieć charakterystyczny „pępek” oraz intensywny pomarańczowy kolor. O ich soczystości świadczy natomiast waga – im cięższy owoc, tym więcej soku można wycisnąć ze zdrowego miąższu.