2 z 6Postaw na zioła
Zamiast soli, wybierz zioła, które dodadzą potrawom intensywnego aromatu. Do zup polecamy lubczyk i kminek, a do mięs – estragon, majeranek bądź tymianek.
Zioła wraz z oliwą stosuj do nacierania mięsa. Pozostawione na kilka godzin w marynacie nie tylko nabierze smaku, ale i kruchości. W kuchni nie może zabraknąć również świeżych gałązek kolendry, koperku czy pietruszki.
Jeżeli lubisz poeksperymentować w kuchni, wybrane przez siebie zioła połącz ze sobą w moździerzu. Taka mieszanka nada twoim daniom wyrazistości. Dzięki temu szybko zapomnisz o soli, z którą do tej pory nie mogłeś się rozstać.
Jakie inne zalety niesie ze sobą stosowanie ziół? Pomogą w trawieniu, niwelują wzdęcia i odkwaszają organizmu.
Sprawdź także: Jadalne grzyby mogą być śmiertelnie trujące. Wszystko przez jeden błąd