5 z 6Skórki z owoców i suszone pomidory
Wyrazisty smak potraw osiągniemy, dodając do nich skórki z cytrusów lub jabłek. Przed wrzuceniem ich do zupy czy dodatniem do marynaty należy pamiętać o dokładnym oczyszczeniu owoców z pestycydów i wszelkich zanieczyszczeń.
W tym celu należy przygotować roztwór z soku z cytryny, wody i octu, do którego je wrzucamy. Po upływie kilku minut owoce wycieramy i wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika. Następnie ścieramy na tarce.
Co jeszcze możemy dodawać do potraw? Rozdrobnione suszone pomidory. Koniecznie te bez dodatku oleju lub oliwy w składzie. Wraz z bazylią czy czosnkiem stworzą smaczne trio. Mieszankę polecamy używać do dań z makaronami, kaszą czy ryżem.
Sprawdź też: Piękna aktorka myślała, że to przemęczenie. Prawda była znacznie gorsza