Konserwowa sałatka z kapusty i papryki
Kapusta i papryka to doskonałe zestawienie smaków. Ostry i wyrazisty smak papryki jest łagodzony przez delikatny i słodki smak kapusty, dlatego też warto je połączyć w sałatkę i zakonserwować w słoiku. Wypróbuj ten przepis wegetariański, a odkryjesz nowy smak, którego dotąd nie znałaś.
Składniki:
Sposób przygotowania: Przygotuj zalewę z wody i octu. Poszatkuj kapustę, pokrój paprykę w paseczki, zetrzyj marchew na tarce, a cebulę pokrój w paseczki. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól, cukier i jeszcze raz wymieszaj, po czym odstaw na noc. Następnego dnia dodaj zalewę, włóż sałatkę do słoików i pasteryzuj 30 minut.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.