Porównanie serów gouda z Lidla i Biedronki
1 z 7Ser gouda. Z Lidla czy z Biedronki?
Znajduje się w lodówkach większości Polaków. Jemy go dużo - średno nawet kilka kilogramów rocznie.
Choć na świecie istnieją dziesiątki gatunków sera żółtego, Polacy szczególnie upodobali sobie goudę. To ser produkowany z mleka krowiego, półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający. Jego receptura wywodzi się z holenderskiego miasta Gouda.
Gatunek ten jest łagodny w smaku, ma delikatny aromat. Może właśnie to sprawia, że jest tak popularny.
Postanowiliśmy sprawdzić, co mają w składzie sery gouda sprzedawane w polskich dyskontach. O zdanie zapytaliśmy także dietetyka.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO.
Przeczytaj także: Wstydliwe sekrety prezydentów. Kto pali, a kto nie może żyć przez nuggetsów?