6 z 7Biedronka: gouda mierzwiona
W Biedronce znajdziemy także ser gouda mierzwiony, czyli o bardzo cienkich plasterkach. Skład niczym nie różni się od produktu o "normalnej" grubości plasterków.
Który ser jest lepszy: z Lidla czy z Biedronki?
- W mojej opinii ten, który nie zawiera konserwantu - podsumowuje Emilia Kołodziejska.
Nasz pojedynek wygrała więc gouda z Biedronki.
- Wybierając ser żółty, należy patrzeć właśnie przede wszystkim na ich obecność w składzie. Jeśli mamy możliwość, szukajmy serów z jak najkrótszą listą składników. Ideałem by było, gdyby nie zawierała ona ani stabilizatorów, ani konserwantów, a jedynie mleko, sól i bakterie fermentacji mlekowej. Wtedy mamy pewność, że ser posiada wartości odżywcze - dodaje Kołodziejska.
Przeczytaj także: Niebezpieczna roślina występuje w Polsce. Nie zrywaj pod żadnym pozorem