Trwa ładowanie...

Niebezpieczne dodatki do sałatki. Kuszące, lecz trujące (WIDEO)

Zobacz film: "Niebezpieczne dodatki do sałatki. Kuszące, lecz trujące"

Do ciast i sałatek, w roli dekoracji, dodaje się niekiedy fragmenty roślin, ziół lub kwiatów.

Badania prowadzone przez pół roku przez naukowców z National Food Institute i duńskiego Urzędu ds. Weterynarii i Żywności wykazały, jakie rośliny są najczęściej wykorzystywane do dekoracji potraw w restauracjach.

Wiele z nich wykazywało szkodliwy wpływ na ludzi. Niektóre rośliny mogą zawierać trujące alkaloidy i inne substancje potencjalnie niebezpieczne.

Zobacz nasze WIDEO. Sprawdź, czego lepiej unikać.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.