Oto co się stanie, jeśli codziennie będziesz jeść jabłko
1 z 5Właściwości jabłka
Owoc ten jest bogaty w witaminy (zawiera praktycznie wszystkie występujące naturalnie), składniki mineralne (żelazo, potas, magnez, cynk) i błonnik.
Obecne w jabłkach witamina C i flawonoidy to przeciwutleniacze. Zwalczają wolne rodniki, które negatywnie oddziałują na komórki organizmu. Antyoksydanty te działają moczopędnie i przeciwzapalnie. Wywierają też dobroczynny wpływ na naczynia krwionośne.
Jeśli będziemy jeść te owoce regularnie, dzięki tym składnikom wzmocnimy nasze ciało od środka. Nie tylko poprawimy jakość skóry i odżywimy ją, ale zmniejszymy ryzyko zachorowania na takie schorzenia przewlekłe jak choroby serca czy cukrzyca.
Jabłka (najlepiej jeść je ze skórką) nie tylko pomagają ustrzec się chorób. Sprawdź, co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść ten owoc.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO na temat korzyści wynikających z jedzenia jabłek
Zobacz też: Przyprawy, które naturalnie obniżają poziom cukru we krwi