Artykuł zweryfikowany przez eksperta:
Dr n. med. Aneta Kościołek
Ser pleśniowy z grilla
Wegetarianie mogą grillować nie tylko owoce i warzywa, ale również najróżniejsze rodzaje sera. Miminalna ilość składników poniższego przepisu i prostota wykonania gwarntują, że danie z grilla uda się każdemu, nawet osobie, która dopiero rozpoczyna grillowanie.
Składniki:
- ser pleśniowy;
- chleb;
- masło solone.
Sposób przygotowania:
Zawiń ser w folię aluminiową, zostawiając mały otwór, by szybciej się zgrillował. Gdy ser będzie miękki, wyjmij go na talerz i zjedz z chlebem posmarowanym masłem i posypanym solą.
Kalorie | 366,2 kcal |
---|---|
Białko | 14,5 g |
Tłuszcz | 15,0 g |
Cholesterol | 41,6 mg |
Węglowodany | 51,3 g |
Błonnik | 8,4 g |
Witamina C | 0,0 mg |
Witamina D | 133,5 µg |