Trwa ładowanie...
Artykuł zweryfikowany przez eksperta: Dr n. med. Aneta Kościołek

Ser pleśniowy z grilla

Avatar placeholder
14.03.2017 14:23
Ser pleśniowy z grilla
Ser pleśniowy z grilla

Wegetarianie mogą grillować nie tylko owoce i warzywa, ale również najróżniejsze rodzaje sera. Miminalna ilość składników poniższego przepisu i prostota wykonania gwarntują, że danie z grilla uda się każdemu, nawet osobie, która dopiero rozpoczyna grillowanie.

Składniki:

  • ser pleśniowy;
  • chleb;
  • masło solone.

Sposób przygotowania:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

Zawiń ser w folię aluminiową, zostawiając mały otwór, by szybciej się zgrillował. Gdy ser będzie miękki, wyjmij go na talerz i zjedz z chlebem posmarowanym masłem i posypanym solą.

Kalorie366,2 kcal
Białko14,5 g
Tłuszcz15,0 g
Cholesterol41,6 mg
Węglowodany51,3 g
Błonnik8,4 g
Witamina C0,0 mg
Witamina D133,5 µg
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.