6 z 9Paulina Banaśkiewicz-Surma - Redaktorka
Paulina nie oszczędza na czasie przy przygotowywaniu śniadania. Zdaje sobie sprawę, że jest to najważniejszy posiłek dnia. Stara się urozmaicać swoje posiłki i przygotowuje często dania według bardzo różnych przepisów, które pozyskuje. Oczywiście stawia na zdrowe odżywianie.
Tym razem przygotowała Szakszukę, czyli jajka ugotowane w lekko ostrym, pomidorowym sosie. Podaje się ją na patelni, zjada z pieczywem.
Trzeba przyznać, że pomysłowe. Dlaczego akurat takie śniadanie? Paulina odpowiedziała: - To proste i syte śniadanie. Sos można przygotować wieczorem, a rano zapiec w nim jajka. Szakszukę można też podać na obiad. Warto wtedy dodać mięsny składnik, np. wędzony boczek.
Zobacz także: "Ocknijmy się!". Dramatyczna relacja z wypadku oczami ratownika medycznego