5 z 9Magdalena Bury - Redaktorka
(materiały własne) Chleb z niską zawartością węglowodanów, serek oraz gruszka. Lekki, smaczne i zdrowe śniadanie
Nasza redaktorka preferuje lekkie śniadania, często z dodatkiem owoców. Tym razem postanowiła na śniadanie zjeść kanapki. Wybiera starannie produkty, z których przygotowuje swój poranny posiłek. Magda preferuje rodzaj chleba, który ma obniżoną zawartość węglowodanów. Do tego dwie łyżki serka Ricotta, plasterki gruszki i cynamon. No i oczywiście jej ulubiona biała herbata.
Skąd pomysł właśnie na taki posiłek? Magda odpowiedziała: - Zaraz po obudzeniu się mamy wysoki poziom glukozy we krwi. Cynamon skutecznie go obniża.
Śniadanie Magdy można podsumować w 3 słowach: smacznie, prosto i zdrowo.
Zobacz także: 70-letni mężczyzna od 64 lat żyje dzięki "żelaznemu płucu". Nie może się poruszać i sam oddychać