Warzywny miszmasz
Gdy mamy ochotę na kolorowy warzywny miszmasz, wówczas warto wykorzystać podany niżej przepis. Jest to szybka i zdrowa przekąska, doskonała na każdą okazję. Porcja witamin pochodząca ze świeżych warzyw nie da się zastąpić żadnymi suplementami diety. Przygotowanie tej sałatki wegetariańskiej nie zajmie ci dłużej niż kwadrans.
Składniki:
- 2 małe marchewki,
- 2 średniej wielkości pomidory,
- pęczek rzodkiewki,
- 1 cebula,
- szczypior,
- przyprawy: sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Warzywa oczyszczamy i myjemy. Marchewkę, rzodkiewkę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy w małe kawałeczki. Cebulę obieramy ze skóry i siekamy w kostkę. Warzywa łączymy z sobą. Doprawiamy przyprawami dla smaku.