6 z 7Jak przyrządzić zupę?
Najważniejszym składnikiem bulionu są ryby. Warto zdecydować się na te mniej tłuste, takie jak dorsz czy sola.
Tłuste ryby, takie jak łosoś, mogą zdominować smak i zmętnić zupę, jeśli gotują się przez długi czas. Są jednak równie smaczne.
Pierwszym etapem gotowania jest wrzucenie do garnka ulubionych warzyw. Musimy pamiętać też o przyprawach. Oprócz tych tradycyjnie używanych, dodajmy do bulionu kilka goździków i odrobinę imbiru. Przyda się również czosnek i natka pietruszki. Na koniec dorzućmy ryby, koniecznie wraz z kośćmi.
Wywar powinien gotować się minimum godzinę. Po upływie tego czasu pozbądź się wszystkich kości. Prozdrowotna, pyszna zupa jest gotowa do jedzenia. Smacznego!
Zobacz też: Ryba w winie. Sprawdź przepis
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl