Trzustka je uwielbia. Wymiata toksyny i zbija cholesterol
1 z 7Co prowokuje stany zapalne?
Zapalenie wątroby lub trzustki to dolegliwości, które są bolączką naszych czasów. Papierosy, alkohol i zła dieta to najbardziej prawdopodobni winowajcy.
Niestety posiłki, które spożywamy są pełne niezdrowych tłuszczy, cukru i konserwantów. Kiedy dołożymy do tego chroniczny brak czasu i jedzenie ''na szybko'', nieszczęście gotowe.
Wątroba i trzustka to organy bardzo wrażliwe. Stany zapalne wymagają od nas zmiany stylu życia i nawyków żywieniowych. Na szczęście możemy zastosować skuteczną profilaktykę w postaci produktów żywieniowych, mających zbawienny wpływ na wątrobę i na trzustkę. O których mowa?
Na następnym slajdzie zobaczysz WIDEO
Zobacz też: Napoje energetyczne mają związek z zapaleniem wątroby