Badamy skład paluszków rybnych
1 z 6Czy warto kupować paluszki rybne?
Łatwo i szybko się je przyrządza. Są tanie i dostępne niemal w każdym sklepie. Chętnie jedzą je zarówno dzieci, jak i dorośli. Na niektóre paluszki rybne, bo o nich właśnie mowa, powinniśmy jednak uważać.
Oprócz mielonego mięsa ryb, w składzie tych produktów możemy znaleźć stabilizatory, regulatory kwasowości, substancje zagęszczające i spulchniające.
- Dowiadujemy się z telewizji, że ryby są niezwykle cennym uzupełnieniem diety – stanowią istotne źródło pełnowartościowego białka, a także kwasów tłuszczowych omega-3. Jednakże zakup świeżego filetu z łososia jest poza jego możliwościami finansowymi, dlatego podejmuje decyzję o zakupie paluszków rybnych… – komentuje dla WP abcZdrowie Monika Jaśkiewicz, dietetyk i ekspertka żywieniowa "Edukacji Żywieniowej.PL".
Wraz z dietetykiem przyjrzeliśmy się składowi kilku opakowań paluszków rybnych, które możemy kupić w polskich supermarketach.
Sprawdź również: 9 najzdrowszych na świecie ryb i owoców morza