4 z 6Które batony są lepsze?
"Be RAW" czy "Energy Bar" ? Które batoniki są zdrowsze? Czym się różnią? O zdanie zapytaliśmy dietetyka.
- Te batony są niemal identyczne. Ich głównym składnikiem są daktyle, reszta to dodatki mające tak naprawdę nadać smak – mówi Emilia Kołodziejska.
- Jeśli ktoś uwielbia słodycze, to jest to dobra alternatywa, ponieważ "typowe" słodkości ze sklepu zawierają zazwyczaj cukier dodany, tłuszcze trans, chemiczne dodatki. W tych batonach natomiast znajdują się jedynie naturalne składniki, a cukier pochodzi z suszonych owoców - wyjaśnia ekspertka.
Batoniki obu trenerek wzbudziły również zainteresowanie w naszej redakcji. Oto niektóre opinie o nich.
- Batonik Anny Lewandowskiej wygrywa. Może to wynika z tego, że połączenie jabłko-cynamon jest pewnikiem - powiedziała Sylwia.
- Po pierwsze, to liczyłam, że batonik Ewy Chodakowskiej będzie słodki. Po drugie niestety, ale nie podobał mi się jego zapach ani to, że przykleja się do zębów - dodała Kasia.
- Smak batoników Lewandowskiej znam od kilku miesięcy. Chociaż są słodkie i nawet całkiem smaczne, wolę zjeść jednak garść winogron lub jabłko. Co do produktów Chodakowskiej, buraki i kokos zdecydowanie nie przypadły mi do gustu - mówiła Magda.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Przeczytaj także: Cztery składniki, które warto dodawać do kawy. Będzie zdrowsza