4 z 9Paulina Banaśkiewicz-Surma – redaktor
Paulina to fanka zdrowego życia – ruchu i zdrowego odżywiania. Byłam pewna, że przygotowywane przez nią posiłki są zdrowe i pełnowartościowe. Nie pomyliłam się. Tego dnia wybrała do przyrządzenia spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem. Jak przyznaje:
- Często w porze obiadowej jem makaron w różnych odsłonach. Dlaczego? To chyba najprostsze i najszybsze w przygotowaniu danie. Kiedy makaron się gotuje (koniecznie al dente), ja w tym czasie robię sos albo komponuję dodatki. W tym przypadku to spaghetti z duszonym szpinakiem i suszonymi pomidorami z odrobiną czosnku, soli, pieprzu i cebuli. Całość oprószyłam startym parmezanem.
To idealna i zdrowa propozycja zwłaszcza dla zapracowanych osób, które nie chcą spędzać całego dnia w kuchni.
Zobacz także: Wzmacnia serce, reguluje trawienie. Wystarczy jeść jedno na czczo