5 z 9Dawid Smaga – redaktor
Jak na mężczyznę przystało, obiad Dawida to klasyczne połączenie mięsa, ziemniaków i sałatki.
- W moim domu króluje tradycyjna kuchnia, dlatego tym razem jest to znany i lubiany schabowy w panierce, z gotowanymi ziemniakami oraz sałatką z ogórków, papryki, marchewki i cebuli. Nie jest to na pewno najzdrowszy posiłek, ale zjedzony przed godziną 17.00, daje mi uczucie sytości aż do końca dnia. Nie muszę już niczego podjadać. Staram się, aby warzywa zawsze były obecne przy moim posiłku, dlatego nie żałuję ich sobie – mówi Dawid.
Czy jest to najzdrowsza propozycja z redakcyjnego menu? Zdecydowanie nie. Być może jednak redakcyjne koleżanki zachęcą Dawida do nieco zdrowszej kuchni.
Zobacz także: Historia, która wyciska łzy. Chorowała na raka, ale leczono ją na inną chorobę