3 z 7Smak dań
Nie będziesz się przejadać, jeśli skupisz się na smaku. Na obiad warto przygotować sobie więc makaron, np. z dodatkiem oliwy z oliwek, czosnku, pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii.
Spróbuj pesto lub sosu przygotowanego na bazie białego wina. Delektuj się każdym kęsem. W ten sposób nie zjesz dodatkowej porcji. W przepisie występuje kaloryczny ser? Nie dodawaj go od razu. Oprósz makaron dopiero przed zjedzeniem.
Dietetycy polecają, by na talerzu z makaronem znalazła się też sałatka skropiona oliwą z oliwek. Tłuszcz pozwoli organizmowi na lepsze wchłanianie substancji odżywczych, m.in. likopenu czy beta-karotenu.
Na kolejnym slajdzie obejrzysz WIDEO.
Zobacz też: Borelioza zaatakowała serce sportowca. Lekarze zbagatelizowali objawy