Czy suszona wołowina jest zdrowa? (WIDEO)
Suszona wołowina nie jest w Polsce dobrze znana. Jest to produkt rzadko spotykany i raczej niszowy. Jednak warto po nią sięgnąć, ponieważ ma wspaniały smak i aromat. Trzeba ją jednak długo rzuć. Obejrzyj materiał i zdecyduj sam, czy warto po nią sięgnąć.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat kalorii i wartości odżywczych suszonej wołowiny, sprawdź tabelę produktu TUTAJ. Czy suszona wołowina jest zdrowa? Suszanie jest jedną z najlepszych metod utrwalania żywności.
Proces ten nie powoduje dużych ubytków składników odżywczych. Jest pełnowartościowa pod kątem zawartości białka i witamin na przykład z grupy B. To idealna przekąska dla tych, którzy dbają o figurę ze względu na małą ilość tłuszczu.
Typowa 30-gramowa porcja suszonej wołowiny zawiera: 10-15 gramów białka, do 3 gramów węglowodanów i tylko 1 gram tłuszczu. Suszona wołowina ma długi termin przydatności. Dlatego można ją zjeść po kilku miesiącach. To dosyć niestandardowa przekąska, ale o wiele zdrowsza niż żelki, wafelki czy cukierki. Warto mieć ją w swojej kuchni zamiast niezdrowych przysmaków.