Kasia Bosacka radzi, jaki olej wybrać. "Zdecydowanie"
Olej to produkt, który znajduje się w każdej kuchni. Używa się go do smażenia, pieczenia, marynowania mięsa i warzyw. Na sklepowych półkach można znaleźć co najmniej kilka rodzajów oleju, co znacznie utrudnia podjęcie decyzji zakupowej. Katarzyna Bosacka podpowiada, czym należy się kierować.
W tym artykule:
Jak wybrać olej?
Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka, publicystka prasowa i telewizyjna, odniosła się do kolejnego tematu żywieniowego w mediach społecznościowych. W wideo opublikowanym na Instagramie zestawiła dwa rodzaje oleju rzepakowego.
- Olej rzepakowy ten reklamowany, markowy, w wersji limitowanej, w innej butelce, która wydaje się bardziej ekskluzywna? Czy może po prostu ten najtańszy? - rozpoczyna film Bosacka.
Wybór konkretnego produktu często stanowi wyzwanie, konsumenci muszą wziąć pod uwagę wiele różnych czynników, takich jak cena i pojemność. Zwracają również uwagę na wygląd opakowania, obietnice producenta i zastanawiają się, czy podejmowana decyzja jest dobra pod względem zdrowotnym. Z pomocą w wyborze oleju przychodzi Katarzyna Bosacka.
- Zdecydowanie najtańszy, dlatego że każdy olej rzepakowy ma ten sam skład. Tak naprawdę zawartość tych dwóch butelek niczym się od siebie nie różni - wyjaśnia.
Podkreśla jednocześnie, że oba produkty różni wyłącznie cena, olej w ładniejszym opakowaniu jest aż 2 zł droższy na litrze.
- A 2 zł piechotą nie chodzi - zachęca do wybierania najtańszego produktu.
Paula Jakubasik, dziennikarka Wirtualnej Polski
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.