Które sposoby przyrządzania jajek są najzdrowsze?
1 z 6Jajko źródłem życia
(123rf) Jajko jest bogate w wiele składników odżywczych, które wspomagają budowanie i regenerację tkanek
Jajka są ważnym elementem zdrowej diety. To pełnowartościowy produkt o niskiej kaloryczności – w jednym jajku znajduje się ok. 80 kalorii. Jest bogate we wszystkie podstawowe składniki odżywcze, które wspomagają budowanie i regenerację tkanek. Znajduje się w nim dobrze przyswajalne żelazo fosfor oraz wapń. Produkt zawiera ok. 6 g białka zwierzęcego złożonego ze wszystkich niezbędnych aminokwasów. Jajko zawiera takie witaminy jak: A, D, E, K i PP, a także te z grupy B.
Sprawdzmy, który sposób przygotowania jajek jest najzdrowszy.
Na następny slajdzie zobczysz WIDEO.
Zobacz też: Produkty, których nigdy nie powinieneś jeść przed seksem (WIDEO)