3 z 6Wzmacnianie stawów
O tym, że ból stawów jest bardzo nieprzyjemny, wie każdy, kto go doświadczył. "Strzykające" kolana czy uczucie sztywności zazwyczaj wiąże się z chorobą, jednak dolegliwości można złagodzić jedząc właśnie rosół.
Jak to się dzieje, że ta niepozorna zupa wzmacnia stawy? To dzięki minerałom, jakie zawiera. Wapń, magnez, fosfor, krzem, siarka i liczne witaminy oraz mikroelementy sprawiają, że spożywany regularnie, gotowany na kościach rosół wspomaga walkę z bólem stawów. Zawarte w kościach, chrząstkach czy ścięgnach siarczan chondroityny i glukozaminy dodawane są do suplementów diety, stosowanych w leczeniu stawów. Po co zatem wydawać pieniądze? Rosół to naturalny suplement diety.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Przeczytaj także: Ratownik medyczny: Każde działanie daje szansę osobie poszkodowanej na przeżycie