Magda Gessler schudła 13 kilogramów. Znany dietetyk Michał Wrzosek mówi, jakie trzy zasady pomogły gwieździe "Kuchennych rewolucji"
Na przestrzeni lat znana restauratorka zaliczyła wiele dietetycznych wzlotów i upadków. Zawsze jednak chętnie opowiadała o nowych pomysłach na utratę wagi i tak też stało się tym razem. W jednym z wywiadów chwali się, że schudła 13 kg i zdradza, jak to zrobiła. Dietetyk kliniczny Michał Wrzosek mówi, co myśli o żywieniowych wyborach gwiazdy Magdy Gessler.
1. Sekret metamorfozy Magdy Gessler
O tym, jak dobrze zjeść w restauracji i które z nich wybierać, Magda Gessler edukuje Polaków od dawna. Jej program ''Kuchenne Rewolucje" od lat bije rekordy popularności. Sama restauratorka nie ukrywa swojej miłości do jedzenia i odkrywania różnych smaków.
Na przestrzeni dekad Gessler zmagała się z nadprogramowymi kilogramami, w tym czasie próbowała też na różne sposoby zawalczyć o zdrową i smukłą sylwetkę. W programie wielokrotnie wspominała, że nie je pieczywa czy hołduje diecie śródziemnomorskiej na bazie warzyw oraz ryb i owoców morza. Kilka lat temu za sprawą swojego syna, Tadeusza Müllera, postanowiła ograniczyć w diecie mięso. Przyznała wtedy, że sięga po nie zaledwie raz w tygodniu.
Ostatnio ujawniła, że schudła aż 13 kg, choć nie stosowała żadnej diety cud. Swoją przemianę zaprezentowała też na instagramowym profilu, gdzie śledzi ją ponad 1,2 mln fanów.
- Znikam na wadze, bez wysiłku, zupełnie w sposób magiczny. Jest mnie mniej już o 13 kilogramów – mówiła w rozmowie z "Party".
- Dziś prawie nie jem mięsa, piję dużo ciepłej wody, nie podjadam między posiłkami, a jeśli już, to odrobinę śliwek lub malin. Czuję, że mam więcej energii, która dosłownie mnie rozpiera – tłumaczyła.
Gessler przyznała, że wiele nauczyła się także od swojej córki, Lary, która "bardzo rygorystycznie podchodzi do tematu żywienia". To dzięki niej właścicielka restauracji "U Fukiera" do swojej diety włączyła dużą ilość warzyw, zwłaszcza pomidorów.
W rozmowie z Wirtualną Polską przyznała, że na śniadanie zjada biały ser lub pije kefir, a także czarną kawę, sok grejpfrutowy lub pomarańczowy. Czasami skusi się na konfiturę z gorzkiej pomarańczy, a to wszystko w towarzystwie połowy bułki. Zanim usiądzie do śniadania, wypija szklankę gorącej wody z sokiem z cytryny.
- Staram się je ograniczać, ale nie na siłę. Dziczyzna to mięso, które bardzo lubię, raczej innego nie jadam - mówiła w rozmowie z WP
2. Dietetyk komentuje metamorfozę Magdy Gessler
Znany dietetyk kliniczny, Michał Wrzosek, na swoim profilu w social mediach postanowił odnieść się do przemiany Magdy Gessler.
- Muszę pochwalić Magdę, bo schudła mądrze i nie promuje, jak wiele gwiazd, niezdrowych głodówek i detoksów - powiedział.
Wypunktował także trzy zasady, które jego zdaniem pozwoliły Gessler na osiągnięcie efektu. To:
- dbałość o nawodnienie,
- jedzenie większej liczby posiłków,
- ograniczenie spożywanych porcji.
- Magda ma 69 lat i na swoim przykładzie pokazuje, że wiek nie stanowi przeszkody do osiągnięcia wymarzonej sylwetki – chwali restauratorkę Wrzosek.
Karolina Rozmus, dziennikarka Wirtualnej Polski
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl