4 z 7Klimatyczne jedzenie w Austrii
Mieszkańcy Austrii uwielbiają strudle i sznycle, które bez wątpienia nie należą do niskokalorycznych potraw.
Jak więc osiągnęli identyczny jak Francuzi, stosunkowo niski odsetek otyłych kobiet? Dokładnie w ten sam sposób: dzięki umiarowi i zachowaniu aktywności fizycznej. Austriacy bardzo lubią spalać kalorie, chodząc po górach.
Zdrowy element austriackiej diety stanowią ryby, w które obfituje tamtejsze menu oraz niewielka ilość ziemniaków.
Dobrym patentem jest także tworzenie swoistej otoczki wokół posiłków – celebrowanie ich, jedzenie w restauracjach. Wówczas łatwiej jest zachować zdrowy rozsądek i uniknąć objadania się. Zresztą – któż nie woli spędzić posiłku w miłej atmosferze, zamiast w pośpiechu pochłaniać kanapkę?
Zobacz też: Utrudniają odchudzanie. Produkty, które powinny znaleźć się na liście zakazanych