Nie każdy musi ograniczać sól w swojej diecie. 6 sytuacji, w których powinieneś spożywać jej więcej
1 z 8Sól w diecie
(123rf.com) Otyłość, nadciśnienie czy choroby układu pokarmowego to choroby, w których lekarze zalecają ograniczenie spożywania soli
Otyłość, nadciśnienie czy choroby układu pokarmowego to schorzenia, w których lekarze zalecają ograniczenie spożywania soli. Nawet jeśli jesteś całkiem zdrowy, dietetyk z pewnością powie ci, że warto ograniczyć jej ilość w swoim menu. Nie zawsze jednak wyjdzie ci to na dobre. Bez soli nasz organizm nie będzie prawidłowo funkcjonował.
Są też sytuacje, w których nie tylko nie powinniśmy jej ograniczać, ale wręcz zwiększać ilość jej spożywania. Oczywiście nie chodzi o to, aby jeść sól łyżkami, ale nie przesadzać z eliminowaniem jej z diety. Oto sytuacje, w których sól nie jest taka zła, a może nawet poprawić twój stan zdrowia.
Na kolejnej stronie znajdziesz WIDEO, z którego dowiesz się więcej na temat ćwiczeń na dolną partię mięśni brzucha
Zobacz także: Przyspiesza metabolizm i wytapia tłuszcz. Możesz pić do woli