Przyspiesza spalanie tłuszczu z brzucha. Efekty widoczne po miesiącu stosowania
Płaski brzuch to efekt regularnych ćwiczeń i zdrowej diety. Żeby przyspieszyć proces spalania tłuszczu w tej partii ciała, warto przyjmować mieszankę, której składnikiem jest m.in. niskokaloryczny chrzan i cytryna o działaniu oczyszczającym.
Jest ona szczególnie polecana osobom wykonującym ćwiczenia cardio (potęguje efekty treningów). Wystarczy spożywać mieszankę przez miesiąc, aby zaobserwować zmniejszenie obwodu talii.
Przepis na mieszankę spalającą tłuszcz
Lista składników:
6 powodów, przez które nie możesz schudnąć z brzucha
Przygotowanie:
Obieramy chrzan i imbir ze skórki. Wrzucamy warzywa do kielicha blendera i miksujemy. Wyciskamy sok z trzech cytryn. Wlewamy go do misy w blenderze, dodajemy miód i cynamon. Ponownie miksujemy do uzyskania konsystencji syropu. Gotowe.
Przygotowaną mieszankę przekładamy do szklanego naczynia, które przechowujemy w lodówce. Przyjmujemy jedną łyżeczkę dwa razy dziennie (najlepiej w trakcie posiłku). Efekty będą widoczne po upływie 4 tygodni.
Mikstura nie tylko pomaga zredukować nadmiar tkanki tłuszczowej, zapobiega też zatrzymywaniu wody w organizmie. Niweluje opuchliznę i uczucie ciężkości. Jej stosowanie nie wiąże się z żadnymi skutkami ubocznymi, jak ma to często miejsce w przypadku suplementów diety spalających tłuszcz.
Właściwości składników mieszanki
Bogaty w błonnik chrzan przyspiesza trawienie potraw ciężkostrawnych. Jest niskokaloryczny i zawiera niewiele tłuszczu. Stymuluje wydzielanie kwasów żołądkowych i podkręca metabolizm. Ponadto przywraca równowagę w przewodzie pokarmowym i oczyszcza organizm z patogenów i toksyn.
Sok z cytryny pozwala pozbyć się szkodliwych substancji z organizmu. Co więcej, owoce te zawierają pektynę — rozpuszczalny błonnik, który przyspiesza przemianę materii. Sok usprawnia też pracę przewodu pokarmowego. Witamina C obecna w cytrynach odgrywa ważną rolę w aktywacji wielu procesów metabolicznych w organizmie, które z kolei powodują spalanie nadmiaru tłuszczu.
Przeczytaj także
Spożywanie imbiru ułatwia trawienie i przyspiesza metabolizm. Obecny w nim olejek pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Imbir zawiera też kapsaicynę — substancję odpowiedzialną za ostry smak, która sprawia, że temperatura ciała rośnie, a organizm zużywa więcej kalorii. W efekcie pomaga schudnąć.
Miód to zdrowa alternatywa dla cukru. Zgodnie z wynikami badań naukowców opublikowanymi w “Journal of the American College Nutrition” po zjedzeniu śniadania z dodatkiem miodu poziom greliny (hormonu głodu) jest niższy niż po spożyciu posiłku, do którego osłodzenia wykorzystano cukier. Ponadto sprawia on, że danie jest bardziej sycące.
Cynamon przyspiesza przemianę materii i pobudza układ trawienny do intensywnej pracy. Zaopatruje organizm w błonnik pokarmowy. Ponadto usprawnia pracę nerek, dzięki czemu przyczynia się do oczyszczania z toksyn. Co ważne, cynamon reguluje stężenie insuliny w organizmie. W ten sposób normalizuje poziom cukru we krwi. To częsty składnik kremów antycellulitowych.
Źródła
- healthierwayoflife.com
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.