7 z 8Przepis na garam masala
Czas przygotowania: 2 minuty
Składniki:
- 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ łyżki kolendry
- ½ łyżki kardamonu
- ½ łyżki mielonej gałki muszkatołowej
- ½ łyżeczki wędzonej papryki
- ½ łyżeczki mielonego pieprzu cayenne
- ½ łyżeczka świeżego czarnego pieprzu
Ważne!
Wymieszaj i zmiel wszystkie przyprawy i zioła. Garam masala najlepiej przygotowywać w małych partiach, aby zachować świeżość. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przez maksymalnie sześć miesięcy.
Środki ostrożności!
Jeśli jesteś uczulony na jakiekolwiek przyprawy zawarte w garam masala, nie powinieneś jej spożywać.
Sprawdź również: Właściwości cynamonu