6 z 7Lubisz masło orzechowe? To warto wiedzieć
Masła orzechowe, takie jak np. masło migdałowe, z orzechów nerkowca lub z orzechów laskowych, są świetnym dodatkiem do łodyg selera, bananów, tostów oraz różnych miksów warzyw. Są one również bardzo odżywcze. Masło migdałowe dla przykładu, zawiera dużo witaminy E, żelaza i magnezu.
Wiele zależy od ilości, jaką spożywamy. Dwie łyżeczki to równowartość 180 kalorii. Należy uważać także na skład takiego masła przy zakupie i czytać listę składników. Wielu producentów dodaje do nich mnóstwo cukru i szkodliwych olejów. Dla pewności, warto robić samemu w domu takie masło lub uważnie czytać skład tych kupowanych. Zawartość soli morskiej jest dobra, ale unikajmy tych zawierających oleje i cukier.
Które z tych propozycji uważacie za najlepsze dla siebie? Napiszcie w komentarzach!
Zobacz także: Borelioza chorobą dziedziczną i przenoszoną droga płciową? Niepokojące informacje
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.