Piłam sok pomidorowy przez miesiąc. Co się stało?
1 z 6Sok pomidorowy - źródło witamin
Uwielbiam jego smak. Słodkawy, lekko kwaskowaty, bardzo charakterystyczny. Szlanka dziennie, tuż po obiedzie stawia mnie na nogi po męczącym dniu. Traktuję go jak kawę lub energetyk – chociaż przecież nie ma ani kofeiny, ani tauryny. Zawiera za to mnóstwo likopenu, jest też źródłem witaminy C i potasu.
Sok pomidorowy piję codziennie od ponad miesiąca. Czasem wybieram ten własnej produkcji, ale zdarza mi się też sięgnąć po kupczy. Decyduję się na niesolony lub o niskiej zawartości soli.
I muszę przyznać, że czuję się po nim lepiej. Zobacz, dlaczego warto pić sok pomidorowy codziennie.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz także: Rak rozwija się w ukryciu. Objawy można pomylić z wrzodami albo niestrawnością