2 z 6Właściwości pomidorów
Kiedy przychodzi chłód, korzystamy ze wszystkich możliwych sposobów wspierania odporności organizmu. Sok z pomidorów zaczęłam pić w listopadzie, gdy na dworze aura była całkiem sprzyjająca. I postanowiłam, że będę to robić codziennie.
Ten czerwony płyn jest bogaty w witaminy z grupy B, a także witaminy: A, D, C, K. Jest też źródłem takich składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor, żelazo, sód. Zawiera też kwas jabłkowy i kwas szczawiowy.
Jakie zmiany zauważyłam? Mimo że moja rodzina walczyła z katarem i kaszlem, mnie wirusy omjały z daleka. Przez miesiąc regularnego picia soku z pomidorów nie przyjmowałam też żadnych leków wspierających odporność.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Przeczytaj także" Jogurt naturalny, którego nie warto kupować. Spożywany regularnie zwiększa ryzyko nadwagi