6 z 8Mango i kokos
Nie ma nic bardziej orzeźwiającego niż tropikalny koktajl z mango i kokosa.
Składniki:
- 1 duże świeże mango
- 2 łyżki stewii lub ksylitolu
- sok wyciśnięty z 1 limonki
- ¾ szklanki mleka kokosowego
*w wersji alkoholowej możesz dodać rum kokosowy krem kokosowy: 2 łyżki śmietany kremówki, 1 łyżeczka rumu kokosowego, 1 łyżeczka mleka kokosowego, 1 łyżeczka stewii lub ksylitolu
Przygotowanie: Obierz mango i oddziel od pestki. Pokrój na cienkie kawałki, posyp stewią i odstaw do lodówki na min. 30min. Schłodzone mango połącz z mlekiem kokosowym i sokiem wyciśniętym z limonki. Zblenduj, aż mieszanka będzie gładka. Polewa z kremu kokosowego: ubij śmietankę, dodaj stewię, rum kokosowy i mleko kokosowego. Razem utrzyj na puszystą masę. Udekoruj plasterkiem świeżego mango.
Zobacz też: Słodycze jak papierosy. Tego chcą eksperci