5 z 8Waga i Skorpion
Waga
Typowe dla Wagi (urodzonej między 24 września a 23 października) jest dążenie do zachowania równowagi w każdej dziedzinie życia, w tym również w kwestii kulinariów. Dlatego też osoby spod tego znaku lubią łączyć gorzkie smaki ze słodkimi. Przykład? Popijając kubek gorzkiej „małej czarnej”, sięgają po słodkie „małe co nieco” (drożdżówkę lub ciastko).
Skorpion
Osoby spod tego znaku zodiaku lubią poprawiać sobie humor, jedząc coś słodkiego, na przykład bułki lub ciasteczka z nadzieniem. Z czego to wynika? To konsekwencja natury Skorpiona (urodzonego pomiędzy 24 października a 24 listopada). Mówi się bowiem, że osoby spod tego znaku są skryte, nie afiszują się ze swoimi emocjami i przemyśleniami, chociaż często w wielu kwestiach doszukują się drugiego dna.
Zobacz też: Błędy, które popełniasz w trakcie przygotowywania koktajli