4 z 9Kornelia Ramusiewicz - Koordynatorka social media
Kornelia podobnie jak Sylwia i Kasia, stara się dostarczać z rana organizmowi dużo energii i potrzebnych składników odżywczych. Stawia na obecność warzyw w jej porannym posiłku.
Zaczyna dzień od obowiązkowej kawy, aby pobudzić się do działania. Po kawie przychodzi już czas na śniadanie. Wygląda ono bardzo różnie. Tym razem wybrała naleśnik ze szpinakiem. Lekko i zdrowo.
Dlaczego akurat taki wybór? Kornelia odpowiedziała:
-Uwielbiam szpinak pod każdą postacią, choć w dzieciństwie była to moja zmora. Szpinak to bogactwo żelaza, potasu, a przede wszystkim cennych przeciwutleniaczy, jak np. beta-karoten czy luteina. Ma jednak także swoje wady: zawiera kwas szczawiowy, który sprzyja powstawania kamieni w nerkach. Dlatego na taki posiłek można sobie pozwolić od czasu do czasu.
Podsumowując, śniadanie Kornelii można pochwalić za sporą dawkę witamin i wartości odżywczych.
Zobacz także: Przez 15 lat przebywał w stanie wegetatywnym. Dzięki pionierskiej metodzie odzyskał świadomość