Trwa ładowanie...
Zdrowie
Żywienie
Ciąża i Dziecko
Uroda
Aktywność fizyczna
Więcej
Psychologia
Seks
Kakulatory
Ważne tematy
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza lub badanie
Forum
Leki i suplementy
DIETY OD A DO Z
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
KUCHNIA I GOTOWANIE
ODCHUDZANIE
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Substancje słodzące
Substancje słodzące, strona 3
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Indeks glikemiczny
Barwniki i konserwanty
Cukier puder
Cukier granulowany
Cukier brązowy
Melasa
Kanadyjski syrop klonowy
Cukier trzcinowy – wartości odżywcze, kalorie, indeks glikemiczny
Surowy miód - właściwości lecznicze
Gdzie ukryty jest cukier?
Czym zastąpić cukier? Zdrowymi, naturalnymi zamiennikami
Cukier równie szkodliwy jak ekstremalny stres lub przemoc
Płynny miód – powstawanie, charakterystyka, właściwości zdrowotne, miód naturalny a sztuczny
Znaki, które pokazują, że jesz za dużo cukru. Sprawdź, czy czas zmienić dietę
Syrop z agawy – zastosowanie, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie
Dlaczego warto wykluczyć z diety syrop glukozowo-fruktozowy?
Fruktoza w proszku
Sacharyna
Ekstrakt z liści stewii w proszku
Brązowy cukier (granulowany)
Cukier do pieczenia (zawiera cukier i sukralozę)
Cukier brązowy do pieczenia (zawiera cukier i sukralozę)
Słodzik z aspartamem
Syrop trzcinowy
Fruktoza płynna
Cukier w diecie. W jakich ilościach powinniśmy go spożywać?
Cukier – właściwości, zagrożenia, rodzaje,
Cukier kokosowy – wartości odżywcze, indeks glikemiczny i kaloryczność
Syrop glukozowo-fruktozowy - charakterystyka i zastosowanie
Co to jest sacharoza?
Trehaloza – właściwości i zastosowanie
Co się stanie, gdy będziesz jadł 40 łyżeczek cukru dziennie?
Cukrowy detoks. Jak pokonać uzależnienie od cukru?
Poznaj gorzką prawdę – czy fruktoza jest naprawdę dobra dla twojego organizmu?
erystyka, właściwości zdrowotne, pozytywny wpływ na zęby i odporność
Sprawdź, ile łyżeczek cukru jest w popularnych produktach żywnościowych (WIDEO)
Przez 60 dni prowadził dietę bogatą w cukier. Mocno odbiło się to na jego zdrowiu (WIDEO)
Poznaj erytrytol – cukier bez kalorii
poprzednia
1
2
3
4
następna