Ten pyszny makaron! (WIDEO)
W sklepach można dostać wiele rodzajów makaronu. Każdy z nich można wykorzystać do przygotowania innych dań. Obejrzyj materiał i zobacz, czym różnią się od siebie poszczególne rodzaje makaronu.
Makaron to źródło węglowodanów w diecie, a jak wiadomo rola węglowodanów w organizmie jest ogromna. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów makaronu, który można używać zamiennie lub w zależności od przygotowywanej potrawy. Zdrowsza wersja to na pewno makaron pełnoziarnisty oraz makaron razowy. Do dań kuchni azjatyckiej świetnie pasuje makaron ryżowy i makaron sojowy.
Można przygotować również makaron z warzyw, na przykład makaron dyniowy. Istnieje wiele rodzajów włoskiego makaronu, ale czym kierować się podczas wyboru makaronu? Czy warto jeść makaron? Czy da się jeść makaron i nadal chudnąć? Makaron nie musi przeszkodzić w odchudzaniu, jeżeli danie nie jest bardzo kaloryczne i niezdrowe. Można przygotować makarony wegetariańskie, które będą idealne dla osób, które nie jedzą mięsa.
Z makaronu można przygotować wiele pysznych dań, takich jak makaron z sosem brokułowo-czosnkowym, spaghetti po bolońsku, makaron ze szpinakiem i makaron z sosem pomidorowo-cukiniowo-serowym. Równie dobrze smakuje makaron z zieloną fasolą, makaron z sosem migdałowym lub makaron z figami i cykorią. Najbardziej popularne danie, a jednocześnie szybkie w przygotowaniu to makaron z serem.
Dowiedz się więcej o makaronach oglądając wideo. Sprawdź jaki rodzaj makaronu jest odpowiedni do Twoich ulubionych potraw. Poznaj różnice pomiędzy makaronami, które jesz na co dzień. Czy musisz zrezygnować z produktów tego typu jeśli zależy Ci na zrzuceniu kilku zbędnych kilogramów?