5 z 6Źródła witaminy C
Najlepiej dostarczać witaminę C z jedzeniem. Bogatym jej źródłem jest owoc dzikiej róży. W 100 g znajdziemy aż 426 mg witaminy C. Warto też sięgać po takie produkty jak: czerwona i żółta papryka, czarne porzeczki, natka pietruszki, jarmuż, kiwi, brokuły, brukselka, kalafior, truskawki, owoce cytrusowe.
Organizm nie potrafi produkować i magazynować witaminy C, dlatego tak ważne jest dostarczanie jej z pożywieniem.
W każdej aptece dostępna jest również witamina C w postaci tabletek. Za opakowanie zapłacisz ok. 10 złotych.
Jeśli chcesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów, zastąp jeden posiłek dziennie, koktajlem na bazie jarmużu, natki pietruszki i kiwi.
Jeśli wolisz owocowe smaki zmiksuj truskawki, kiwi i banana. Efekty zauważysz już po kilku tygodniach.
Pamiętaj, że odchudzanie powinno być oparte na zbilansowanej diecie i aktywności fizycznej.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Zobacz też: 6 produktów na dobry wzrok. Warto jeść codziennie