Artykuł zweryfikowany przez eksperta:
mgr inż. Katarzyna Krupińska
3 z 8Wtorek
Składniki:
- 1 i ½ szklanki mleka migdałowego,
- 1 szklanka szpinaku,
- 2 łyżki kakao w proszku,
- liście z 5 łodyg mięty,
- 4 kostki lodu,
- kilka kropel naturalnego ekstraktu waniliowego.
Wystarczy zblendować wszystkie składniki i dodać kostki lodu. Zawartość surowego kakao, zwanego też „pokarmem bogów”, zapewni ci odpowiedni poziom magnezu w organizmie, tak łatwo wypłukiwanego przez kawę i mocną herbatę. W dodatku to afrodyzjak, który odpowiednio nastroi cię na wieczór. Jeśli nie jesteś przekonana do sklepowego mleka roślinnego, z powodzeniem możesz zrobić mleko migdałowe w domu. Wystarczą tylko migdały, woda źródlana i chęci. Naprawdę warto!