6 z 9Tempeh
Tempeh to zdrowa żywność z fermentowanej soi pochodząca z Indonezji. Doskonałe źródło białka, witamin i minerałów. Tempeh to najlepszy zamiennik mięsa i nabiału. Idealna żywność dla wegan i wegetarian oraz dla osób dbających o zdrowe odżywianie.
Ma apetyczną konsystencję i łagodny orzechowy smak. Produkt jeszcze smaczniejszy od tofu, a na dodatek znacznie zdrowszy. Stanowi też lepszy zamiennik dla mięsa: ma ok. 20 proc. łatwostrawnego białka, strukturę idealną do krojenia, smażenia i pieczenia oraz przyjemny grzybowo-orzechowo-mięsny zapach i smak.
Tempeh jest bogaty w kwasy omega–3, żelazo, wapń, magnez i mangan i błonnik. A to wszystko sprawia, że jest doskonałym sprzymierzeńcem z odchudzaniem.
Sprawdź koniecznie: Jakie produkty pozwolą ci pięknie wyrzeźbić mięśnie?