3 z 9Wtorek
Śniadanie: zupa krem z brokułów – porcja 250-300 ml.
Składniki:
- 450 g brokuła,
- 1 marchew,
- 1 pietruszka,
- 1 seler,
- 2 ziemniaki,
- sól, pieprz,
- jogurt naturalny.
Przygotowanie: jarzyny pokrój w kawałki. Zalej wodą i gotuj, aż warzywa zmiękną. Następnie wyjmij z wody i zmiksuj blenderem. Do rozdrobnionych warzyw dodaj wywar, cały czas mieszając. Zapraw zupę jogurtem. Możesz dodać paprykę w proszku według uznania.
Drugie śniadanie: 1/2 szkl. malin, 5 śliwek.
Obiad: filet z kurczaka w sezamie (mała pierś), 3 ziemniaki z koperkiem, 4 łyżki surówki z białej rzepy.
Kolacja: grahamka, jajko na twardo, pół kalarepy.