Jak kupić smaczną i zdrową kiełbasę?
1 z 7Najlepsza kiełbasa
Nie wyobrażamy sobie bez niej grilla, czy spotkania z przyjaciółmi przy ognisku. Chrupiąca, dobrze przysmażona skórka i mięsny aromat. Mowa o kiełbasie. Pieczemy ją, kroimy w plastry na kanapki, smażymy na sposób węgierski z pomidorami, dodajemy do jajecznicy i leczo.
Kiełbasa, to wędlina wyprodukowana z rozdrobnionego mięsa i tłuszczu, przyprawiona. Wędzona np. drewnem bukowym lub olchowym. Może być też surowa, suszona, dojrzewająca i parzona. Są miłośnicy kiełbas wieprzowych, cielęcych czy końskich. Wybór jest ogromny. Niestety, nie jest łatwo kupić smaczną, a do tego zdrową. Za mało mięsa, za dużo wody i ulepszacze smaku. Czy kupując kiełbasę zwracamy uwagę na jej skład? Którą wybrać? Sprawdźmy.