2 z 8Surowe warzywa z lekkim dipem
Najczęściej, gdy chcemy zrzucić na wadze, staramy się nie jeść. To duży błąd. Dietetycy są zdania, że lepiej jest spożywać mniejsze porcje, ale częściej. W ten sposób podkręcamy metabolizm.
Właśnie dlatego idealną propozycją przekąski są świeżo obrane i pokrojone surowe warzywa. Świeże plasterki z dodatkiem dipu z jogurtu naturalnego posmakują każdemu. Dodatkowo organizm otrzyma zestaw witamin i składników mineralnych.
Po tego rodzaju przekąskę możemy sięgnąć wszędzie: w pracy, na uczelni i w drodze do domu.
"Pozwalam sobie na filiżankę pokrojonej surowej marchewki, cukinii, ogórka i czerwonej papryki. Do tego przygotowuję dip z dwóch łyżek awokado, 1/3 kubka jogurtu greckiego i dwoma łyżkami salsy. Ta przekąska ma tylko ok. 110 kalorii, a sprawia, że staję się syta" - poleca Lisa Moskovitz, dietetyk pracująca na Manhatanie.
Zobacz również: Zupełnie niepotrzebnie wyrzucasz szypułki do śmieci