Kasia Bosacka radzi, jaki olej wybrać. "Zdecydowanie"
Olej to produkt, który znajduje się w każdej kuchni. Używa się go do smażenia, pieczenia, marynowania mięsa i warzyw. Na sklepowych półkach można znaleźć co najmniej kilka rodzajów oleju, co znacznie utrudnia podjęcie decyzji zakupowej. Katarzyna Bosacka podpowiada, czym należy się kierować.
1. Jak wybrać olej?
Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka, publicystka prasowa i telewizyjna, odniosła się do kolejnego tematu żywieniowego w mediach społecznościowych. W wideo opublikowanym na Instagramie zestawiła dwa rodzaje oleju rzepakowego.
- Olej rzepakowy ten reklamowany, markowy, w wersji limitowanej, w innej butelce, która wydaje się bardziej ekskluzywna? Czy może po prostu ten najtańszy? - rozpoczyna film Bosacka.
Wybór konkretnego produktu często stanowi wyzwanie, konsumenci muszą wziąć pod uwagę wiele różnych czynników, takich jak cena i pojemność. Zwracają również uwagę na wygląd opakowania, obietnice producenta i zastanawiają się, czy podejmowana decyzja jest dobra pod względem zdrowotnym. Z pomocą w wyborze oleju przychodzi Katarzyna Bosacka.
- Zdecydowanie najtańszy, dlatego że każdy olej rzepakowy ma ten sam skład. Tak naprawdę zawartość tych dwóch butelek niczym się od siebie nie różni - wyjaśnia.
Podkreśla jednocześnie, że oba produkty różni wyłącznie cena, olej w ładniejszym opakowaniu jest aż 2 zł droższy na litrze.
- A 2 zł piechotą nie chodzi - zachęca do wybierania najtańszego produktu.
Paula Jakubasik, dziennikarka Wirtualnej Polski
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl