Najsilniejszy antybiotyk i lek na raka – złota mikstura
Leczniczy preparat domowej roboty, ze względu na swoje właściwości i odcień, nazywany jest „złotą miksturą”. Wzmacnia ona układ odpornościowy, przeciwdziała chorobom nowotworowym oraz wpływa korzystnie na trawienie. Zaleca się jej spożywanie w przypadku infekcji wirusowych i bakteryjnych.
Właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne oraz antynowotworowe mikstury są skutkiem połączenia niezwykle zdrowych produktów spożywczych takich jak miód i kurkuma. Tym dwóm składnikom zawdzięcza także swoją piękną barwę.
Specyfik jest łatwy do przygotowania, a jego koszt jest stosunkowo niewielki. W przeciwieństwie do farmaceutyków, złota mikstura nie wywołuje żadnych efektów ubocznych, dlatego tym bardziej warto po nią sięgać.
1. Przepis na złotą miksturę
Składniki:
- 1 łyżka kurkumy,
- 100 gramów miodu organicznego,
- 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego,
- 1 łyżeczka skórki z cytryny startej na tarce o dużych oczkach,
- szczypta czarnego pieprzu.
Przygotowanie:
Umieść w misce kurkumę, czarny pieprz i ocet jabłkowy i dobrze wymieszaj. Dodaj skórkę z cytryny i na koniec miód. Wymieszaj porządnie wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej miksturę do szklanej miski i przechowuj w lodówce.
Spożycie:
W przypadku przeziębienia lub infekcji: przez pierwsze dwa dni spożywaj pół łyżeczki mikstury co godzinę. Trzeciego i czwartego dnia pij pół łyżeczki mieszaniny co dwie godziny. Potem stosuj pół łyżeczki trzy razy dziennie, aż do całkowitego odzyskania zdrowia.
W celach profilaktyki antynowotworowej, wzmocnienia układu odpornościowego i poprawy ogólnego stanu zdrowia spożywaj dziennie jedną łyżkę złotej mikstury. Najlepsze rezultaty uzyskasz, pijąc preparat rano.
Istotna jest także sama metoda przełykania preparatu. Umieść miksturę w ustach i zaczekaj, aż całkowicie się rozpłynie. Po przełknięciu odczekaj kilka minut zanim wypijesz inny napój. Mieszaninę można także rozsmarować na kanapce i zjeść na śniadanie lub dodać do herbaty (w tym przypadku pamiętaj, aby herbata nie była gorąca, inaczej mikstura straci swoje lecznicze właściwości).