Pasta doktora Amosova. Naturalny lek wzmacniający odporność
Każdego dnia jesteśmy narażeni na różnego rodzaju infekcje. Dotyczy to szczególnie sezonu jesienno-zimowego, kiedy częściej chorujemy. Odporność organizmu można podnieść w sposób naturalny za pomocą domowych preparatów. Oto przepis na jeden z nich.
1. Pasta doktora Amosova - przepis
Do przygotowania pasty będziesz potrzebować:
- 250 g suszonych moreli,
- 250 g rodzynek z ciemnych winogron,
- 250 g suszonych śliwek,
- 250 g fig,
- 1 łyżkę orzechów włoskich,
- 1 cytrynę,
- 250 g miodu naturalnego.
Na początek suszone owoce, orzechy i pokrojoną drobno cytrynę bez pestek należy zmielić w blenderze. Następnie dodajemy miód i wszystkie składniki dokładnie mieszamy (możemy zblendować). Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy do lodówki. Zaleca się spożywanie 1 łyżki stołowej pasty 3 razy dziennie. Można ją przyjmować na czczo albo po posiłku. Kurację najlepiej przeprowadzać podczas jesiennych i wiosennych miesięcy.
2. Jak działa pasta doktora Amosova?
Receptura została stworzona przez znanego ukraińskiego kardiochirurga dra Mikołaja Amosova. W tej zdrowej mieszance znajdziemy cenne witaminy, związki mineralne, kwasy organiczne, przeciwutleniacze, enzymy i lipidy.
Pasta multiwitaminowa nie tylko zwiększa odporność organizmu na szkodliwe działanie bakterii i wirusów, ale także poprawia elastyczność naczyń krwionośnych i wzmacnia mięsień sercowy. Dzięki zawartości prozdrowotnych elementów mieszanka owocowa pomaga na stany zapalne i wspomaga wchłanianie żelaza do organizmu. Poza tym kuracja z jej udziałem zmniejsza ryzyko rozwoju poważnych chorób takich jak miażdżyca, zawał serca czy choroby nowotworowe.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl