Trwa ładowanie...

Przepis na orzechową kawę według Otylii Jędrzejczak (WIDEO)

Avatar placeholder
Marta Pawlak 18.02.2019 12:46

Masz tak samo jak ja? Za oknem coraz ciemniej i nie chcę się nic robić, więc jedyne o czym myślisz to: muszę wstać. A drugie o czym myślisz: kawa, kawa, gdzie jest kawa?

Użyjemy orzechów, użyjemy sobie odrobinę miodu, użyjemy sobie mleko migdałowe i użyjemy do tego banany, które mają dużo energii, orzechy nerkowca, które dobrze działają dla cukrzyków. Więc wrzucam sobie taką garść brazylijskich, garść, no może półtorej, nerkowca, włoskie, czyli to jest mieszanka orzechowa, banany.

Dużo energii, pamiętaj, to jest początek dnia. Teraz patrzysz co dzisiaj chcesz osiągnąć, co masz do zrobienia z uśmiechem na twarzy zaraz wyjdziesz z domu po pysznej kawie. I mleko. Możesz wybrać normalne, możesz wybrać sojowe, ja wolę migdałowe więc dziś taka szklanka mleka - ciekawe czy na oko mi wyjdzie - zobaczymy. Mniej więcej na oko jest 200 no trochę więcej niż 200, więc będzie więcej kawy.

Znowu, jak to pracować? Gdzie jest ta przykrywka? Nie dość, że człowiek rano wstaje to jeszcze mu pod górkę, no ale nie przejmuj się. Zawsze jak mamy pod górkę to potem będzie lepiej. I miksujemy. Zobaczmy czy się nie otrujemy. Żartowałam.

A więc mamy zdrową, pyszną, orzechową kawę, dobrze kaloryczna, pyszna, doda wam energii. Nie ma to jak dobrze rozpocząć dzień. A więc idźcie po swoje cele.

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze