Trwa ładowanie...
Zdrowie
Uroda
Relacje
Więcej
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza
Forum
Zdrowe odżywianie
DIETY OD A DO Z
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
ODCHUDZANIE
Zaburzenia odżywiania
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Składniki odżywcze, strona 2
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Barwniki i konserwanty
Lekarz radzi, co jeść na wzmocnienie żył. Tak poprawisz krążenie
Cynk w diecie człowieka - rola, źródła, niedobór, cynk w diecie wegańskiej
Hitowe danie z PRL-u wraca do łask. Zbawiennie wpływa na stawy
Codziennie ląduje na kromce chleba. Specjaliści ostrzegają
Dla stawów nie ma nic lepszego. Jedz codziennie
Chroni przed rakiem i parkinsonem, zapobiega demencji. Witaminy życia szukaj w 3 produktach
Filar diety długowieczności. Jeden składnik chroni przed rakiem i alzheimerem
Niebezpieczny dla serca. Znajdziesz nawet w zdrowej żywności
Jedz do woli. Rak tej witaminy się boi
Silna trucizna. Powoduje nowotwory, może upośledzić narządy wewnętrzne
Sekret starożytnych Inków. Na nadciśnienie i słabe libido
To najlepsze źródło witaminy C w pożywieniu? Lekarka obala mit
Znajdziesz go w słodyczach, konserwach, a nawet lekach. Badacze odkryli, że dewastuje jelita
Witamina B12 - gdzie występuje, przyczyny niedoboru i nadmiaru
Suplement, który ma działać cuda w jelitach. Ale eksperci ostrzegają: nie wszystkim służy
Chroni przed rakiem jelita grubego. Wymiata złogi i oczyszcza jelita z toksyn
Immunologiczny św. Graal? Lekarka zdradza, co mówią badania na temat młodziwa
Wymiata cholesterol i trójglicerydy z tętnic. Dobry dla serca i wątroby, ale tylko pod jednym warunkiem
Witaminy na odporność – działanie i źródła
Obniża poziom cukru, zmniejsza stłuszczenie wątroby. Endokrynolog wylicza jego zalety
Stosujesz zamiast cukru? Lekarka obala mit, w który wierzy wielu z nas
Polifenole – produkty i suplementy, właściwości i znaczenie
Pierwiastek życia. Zapewnia silne i bujne włosy, ale chroni też przed zawałem
Proteiny – czym są, jaką pełnią rolę i gdzie je znaleźć?
Zakazana w Danii i Francji. Badania wskazują, że działa rakotwórczo
Znajdują się w diecie każdego z nas. Mogą doprowadzić do zawału serca
Zakazane do smażenia. Mogą przyczynić się do rozwoju raka
Produkty bogate w błonnik pokarmowy – dlaczego są ważne w diecie?
Białko w proszku – czy warto je stosować?
Stanowią 30 proc. naszej diety. Niektóre z nich mogą powodować raka i demencję
Kurkuma w tabletkach – na co pomaga?
Kofeina w tabletkach – działanie, wskazania i skutki uboczne
Zakazane w Skandynawii, w Polsce dozwolone. Działają rakotwórczo, wyniszczają nerki, serce
Obniża ryzyko raka o ponad 30 proc. Ten olej warto mieć w swojej kuchni
Bób w ciąży - charakterystyka bobu, właściwości zdrowotne, wartości odżywcze, przeciwwskazania
Pozornie zdrowe zamienniki cukru? Badania wskazują, że stewia może uszkadzać nerki i wątrobę
poprzednia
1
2
3
…
22
następna