Zupa dr. Fuhrmana uderza w raka. Chroni nawet przed siedmioma typami nowotworów
Popularny w sieci dr Joel Fuhrman podzielił się przepisem na zupę, która jego zdaniem może zapobiegać nawet siedmiu rodzajom nowotworów. Okazuje się, że danie jest niezwykle proste w przygotowaniu, co zyskało aprobatę internautów na całym świecie.
1. Zupa dr. Fuhrmana hitem sieci
Dr Joel Fuhrman jest amerykańskim lekarzem, który od wielu lat popularyzuje dietę bogatą w mikroelementy. Lekarz swoją wiedzą oraz doświadczeniem chętnie dzieli się w social mediach, gdzie pokazuje, jak przyrządzić autorskie dania. Największą popularnością cieszy się niewątpliwie tzw. zupa antyrakowa, o której głośno zrobiło się niemal na całym świecie.
Lekarz przekonuje, że włączenie tej zupy do codziennego menu pozwala ochronić się przed rakiem trzustki, wątroby, żołądka, jelita grubego, cienkiego oraz okrężnicy i odbytnicy. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a składniki są powszechnie dostępne.
2. Przepis na antynowotworową zupę dr. Fuhrmana
Sekretem zupy jest połączenie składników, które wykazują najsilniejsze antyrakowe właściwości.
Do przyrządzenia dania potrzebne będą:
- 1 szklanka fasoli (zaleca się fasolę mung),
- 4 średnie cebule,
- 4 szklanki wody,
- 6 średniej wielkości cukinii,
- 3 pory,
- 250 g świeżych grzybów,
- 4 szklanki świeżego soku z marchewki,
- 2 szklanki soku z selera naciowego,
- 1 szklanka orzechów włoskich lub orzechów nerkowca,
- 2 gałązki jarmużu, kapusty pekińskiej lub innej zieleniny.
3. Przygotowanie:
Fasolę najlepiej namoczyć i pozostawić na całą noc w wodzie. Namoczoną fasolę zalej wodą i ugotuj w dużym garnku przez około 30 minut. Jarmuż obierz z łodyżek, posiekaj i dodaj do garnka, możesz dodać również inną zieleninę. Do garnka dodaj cebulę przekrojoną na połówki. Pora w pokrojony w duże plastry oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Gotuj przez 15 minut, aż warzywa zmiękną.
Całość warzyw przelej do blendera i dodaj jedną chochlę wywaru. Dosyp połowę orzechów i zblenduj na gładką masę. Tak zmiksowane składniki ponownie wlej do garnka z wywarem. Dodaj soki: z selera i marchwi. Resztę orzechów posiekaj drobno i dodaj do zupy. Na koniec dodaj pokrojone grzyby i gotuj jeszcze przez 15 minut. Gotową zupę możesz posypać posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!