Trwa ładowanie...

Zupa dr. Fuhrmana uderza w raka. Chroni nawet przed siedmioma typami nowotworów

Avatar placeholder
16.08.2022 14:56
Zupa dr. Fuhrmana może zapobiec nowotworom? Przepis hitem sieci
Zupa dr. Fuhrmana może zapobiec nowotworom? Przepis hitem sieci (Getty Images / Instagram)

Popularny w sieci dr Joel Fuhrman podzielił się przepisem na zupę, która jego zdaniem może zapobiegać nawet siedmiu rodzajom nowotworów. Okazuje się, że danie jest niezwykle proste w przygotowaniu, co zyskało aprobatę internautów na całym świecie.

spis treści

1. Zupa dr. Fuhrmana hitem sieci

Dr Joel Fuhrman jest amerykańskim lekarzem, który od wielu lat popularyzuje dietę bogatą w mikroelementy. Lekarz swoją wiedzą oraz doświadczeniem chętnie dzieli się w social mediach, gdzie pokazuje, jak przyrządzić autorskie dania. Największą popularnością cieszy się niewątpliwie tzw. zupa antyrakowa, o której głośno zrobiło się niemal na całym świecie.

Lekarz przekonuje, że włączenie tej zupy do codziennego menu pozwala ochronić się przed rakiem trzustki, wątroby, żołądka, jelita grubego, cienkiego oraz okrężnicy i odbytnicy. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a składniki są powszechnie dostępne.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

2. Przepis na antynowotworową zupę dr. Fuhrmana

Sekretem zupy jest połączenie składników, które wykazują najsilniejsze antyrakowe właściwości.

Do przyrządzenia dania potrzebne będą:

  • 1 szklanka fasoli (zaleca się fasolę mung),
  • 4 średnie cebule,
  • 4 szklanki wody,
  • 6 średniej wielkości cukinii,
  • 3 pory,
  • 250 g świeżych grzybów,
  • 4 szklanki świeżego soku z marchewki,
  • 2 szklanki soku z selera naciowego,
  • 1 szklanka orzechów włoskich lub orzechów nerkowca,
  • 2 gałązki jarmużu, kapusty pekińskiej lub innej zieleniny.

3. Przygotowanie:

Fasolę najlepiej namoczyć i pozostawić na całą noc w wodzie. Namoczoną fasolę zalej wodą i ugotuj w dużym garnku przez około 30 minut. Jarmuż obierz z łodyżek, posiekaj i dodaj do garnka, możesz dodać również inną zieleninę. Do garnka dodaj cebulę przekrojoną na połówki. Pora w pokrojony w duże plastry oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Gotuj przez 15 minut, aż warzywa zmiękną.

Całość warzyw przelej do blendera i dodaj jedną chochlę wywaru. Dosyp połowę orzechów i zblenduj na gładką masę. Tak zmiksowane składniki ponownie wlej do garnka z wywarem. Dodaj soki: z selera i marchwi. Resztę orzechów posiekaj drobno i dodaj do zupy. Na koniec dodaj pokrojone grzyby i gotuj jeszcze przez 15 minut. Gotową zupę możesz posypać posiekaną natka pietruszki.

Smacznego!

Zobacz także:

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze